14 oktober 2010

Gråsten och Fogde




"Det viktigaste med drömmar är inte att uppfylla dem utan att hålla dem vid liv".
Det är precis vad jag ska göra idag, jag ska hålla dem vid liv.

Jag hittade ett fynd igår, en stege... där jag kan hänga upp mina Gråstenplädar.......Tavlorna bredvid är målade av Carin Fogde.....jag undrar om de kände varandra....färgskalorna är lika......Fogde/Gråsten två fantastiska kvinnor.........Fogde målar hus och båtar....halländskt landskap och hav.... och Gråsten filtar med jag tror 16 olika färgställningar är från Finland..... mitt hemland på mors sida.

Super ellips tillsammans med Ekselius stolar i svart skinn från 70-80-talet är mina favoriter.......fina fynd för länge sedan.




I en IKEA katalog från 1964 kan man köpa plädar från Tidstrands. Snark heter det mönstret som jag visar på bilden....

2 kommentarer:

  1. Åhhh vad fint! Stegen är superfin och filtarna blir jag alldeles gröön av avund på! Jag har några av dem men långtifrån alla som du har;-)

    Kraam Lotten

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar! Jag har faktiskt tänkt tanken att just förkläde vore fint.... Det finns ett broderi som Kaffe Fassett har gjort med ett salladshuvud som är helt fantastiskt.... KAnske skall göra det nästa vecka ;-)
    Trädgårdsrehab låter ju väldigt spännande....

    Kraam Lotten

    SvaraRadera

Hej! Jag har haft problem med min blogg. Ibland så försvinner den så att jag inte kommer åt den. Det kanske är så att det är dags att låt...